10 mars, 2021

En märklig säsong tar slut på lördag

Av Håkan Jartelius

God Kväll

Nu har det nästan gått ett dygn efter att det blev klart att KHK’s säsong tar slut på lördag med största sannolikhet, om inte grabbarna vinner med 18 mål typ för då går vi om Mariestad på målskillnad. Skulle det hända så är grabbarna ta mig fan värda bragdguldet så det kan delas ut redan på lördag kväll.

Vi förlorade gårdagens match mot Nybro med 4-1 och det var väl inte den matchen som vi missade slutspelet på egentligen utan det tog lite längre tid att ställa om spelet när den nya tränaren tog över än vad ledningen i klubben hade räknat med. Jag tycker att dom har sista veckorna har spelet sett riktigt bra ut, så om serien hade varit lite längre så ger jag mig tusan på att vi hade nått slutspelet.

Jag ska inte ödsla någon tid på att hitta syndabockar varken i ledningen, i laget eller i tränarstaben för varför klubbens målsättning inte var inom räckhåll, om man bara kollar på tabellen så är det praktfiasko. Det håller jag med om men den här säsongen har varit den märkligaste hockeysäsong jag har varit med om, jag kan räkna upp några punkter:

*Vi hade inte ens fullt lag vid första träningsmatchen och inte andra eller tredje för den delen kom jag på nu.

*Klubben värvade fyra spelare som var helt klara men av många olika anledningar så kom dom aldrig till Karlskrona.

*Flera coronapauser som störde rytmen.

*Ingen publik på läktaren.

*Flera spelare lämnade laget men färre kom in laget.

*Skador på många spelare vid fel tidpunkt.

*Enligt mig var det lite väl långt juluppehåll för laget.

Det finns säkert flera märkliga saker som har hänt men det är dom här sakerna som dyker upp i huvudet hos mig just nu, så med facit i hand så kanske klubben skulle ha reviderat sin målsättning om att gå upp i Allsvenskan direkt tidigare under säsongen. Men vad vet jag, jag sitter inte med all fakta på handen, dessutom var det 2-3 matcher som vi fick sätta in 13 juniorer i truppen och eftersom deras serie stängde i November så gjorde dom det väldigt bra efter sin förutsättningar.

Jag har blivit vansinnig många gånger när jag har öppnat sociala medier och sett den ena horribla kommentaren efter den andra om både tränare och spelare och organisationen. Det är tur att man har lång stubin för det brann bara till en gång hos mig när jag läste alla kommentarer och gick in och la mig i diskussionen på sociala medier men jag har velat göra det fler gånger men det har inte varit värt att göra det för all fakta har inte kommit ut till allmän kännedom och därför har jag valt att vara passiv i 99% av gångerna. Jag förstår varför spelare och tränare inte ska läsa på sociala medier för det kan sänka vem som helst.

Om ni frågar mig så har KHK gjort en godkänd säsong efter sina förutsättningar, visst är jag med besviken över att säsongen är över på lördag ingen tvekan om det, men om vi kollar till helheten och inte bara stirra oss blind på en tabell så är säsongen godkänd.

Jag kan avslöja en sak för er och det är att jobbet att få ihop en trupp till hösten är redan i full gång, och för hoppningsvis så har Corona stabiliserats sig så att vi kan släppa in vår underbara publik igen i arenan. Så håll ögonen öppna för KHK.se och på denna blogg i sommar för att följa lagbygget, om jag får äran att fortsätta i laget, det vet jag ju inte än……

Mot en ny säsong!