18 februari, 2021

Nu har jag lessnat rejält

Av Håkan Jartelius

God dag bloggen!

Efter matchen mot Visby/Roma igår var jag lite irriterad på att (vi) inte kan göra mål på alla klara lägen, annars gör KHK en helt okej insats. Den första perioden av matchen var helt lysande bra, ja bortsett från att det stod 0-0 på jumbotronen då, man kan riktigt se att det nya spelet som den nye tränaren Eric Karlsson vill spela håller på att sätta sig bra hos spelarna. Nu saknas bara lite självförtroende hos spelarna med, ett självförtroende som sakta och säkert försvann under den förra tränarens ledning tyvärr. Nu vill jag markera på en gång att jag har inget ont att säga om Mats Lusth, han är trevlig på alla sätt. Dock var hans sätt att leda ett lag, kanske kanske inte det rätta sättet att leda dagens KHK enligt mig nu. Visst poängmässigt gick det bra under Lusths ledning innan jul men jag tror att klubben såg mera till helheten i truppen.

Jag har och haft förmånen att få följa laget på nära håll även under pandemin så jag har nästan daglig dialog med dom flesta spelarna och jag har märkt under en lång period att deras självförtroende har bara sjunkit och sjunkit ju längre säsongen har gått, så frågan är hur bra det hade gått i Allettan för KHK med Lusth vid rodret men det kommer vi aldrig att få reda på så det tänker jag inte spekulera i. Jag anser att bytet av tränare var nödvändigt för lagets bästa och det säger jag återigen utan att hoppa på någon personligt.

Den lösningen som KHK hittade är nog den bästa lösningen för klubben. Personligen ville jag se Eric som tränare för A-laget redan i somras om INTE Lusth hade velat stannat kvar i KHK, och det tror jag att jag sa till Eric under sommaren också. Han går verkligen in för uppgiften och förbereder träningarna och genomgångarna med laget i minsta detalj och han är väldigt mån om alla personer i och runt laget. Det har jag personliga erfarenheter av sedan tidigare då jag hjälpte till med vårt J20 lag ibland.

Så att det inte har gått så bra för laget i Allettan är inte någon enstaka persons fel utan det tar tid att sätta det nya spelet och bygga upp spelarnas självförtroende igen. Får vi bara in ett eller två mål på söndag så jag nästan övertygad att spelet kommer att lossna rejält. Nu hoppas jag bara på klubben ger Eric sitt förtroende över nästa säsong och inte får kalla fötter och byter tränare igen. Om Eric får vara kvar nästa säsong så tror jag att det kan bli riktigt bra, nu behöver vi bygga upp en stabil KHK grund igen…….

En sak till, alla ni som tror eller tycker att Johannes Jönsson ska stå dom flesta matcherna nu framöver……. Hur tänker ni där egentligen?? Han är nu skriven i KHK som extra målvakt av två anledningar, första anledningen är att han känner mycket för klubben och vill kunna hjälpa laget när det behövs och den andra anledningen till varför han är skriven som extra målvakt är att han inte har gjort en match på drygt ett år och inte heller gjort så många träningspass som målvakt under samma period……..