16 februari, 2021

Ingen ny spelare till KHK

Av Håkan Jartelius

God morgon på er

Nu är transferfönstret för den här säsongen stängt och KHK valde att inte värva någon ytterligare ny spelare och som väntat så lät inte den stormen av negativa kommentarer på sociala medier klubben att vara i fred i många sekunder.

Jag kunde inte ens öppna Facebook i morse innan jag såg en uppsjö av negativa kommentarer vända mot klubben och det blir jag mörkrädd för.

Nu kommer jag att skriva en sak som jag vet att jag kommer och få massor av negativa kommentarer jag med. Jag tycker att klubben gjorde helt rätt och jag kommer att förklara hur jag tänker.

Dock när Niklas Johansson blev skadad på träningen i går så var visserligen min första tanke att nu måste klubben värva någon ersättare men när det hade sjunkit in lite hos mig så tänkte jag bara klubben värva någon bara för värvningens skull för då hade det bara blivit pannkaka av alltihop eftersom det var väldigt ont om tid. Hade Niklas blivit skadad i torsdags eller i fredags så hade man haft mer tid på sig att hitta rätt spelare

Varför gjorde KHK rätt i att inte värva någon ytterligare spelare då? Jo av en huvudsaklig anledning. Det tar tid för både den nya spelaren och den befintliga truppen att hitta sina nya roller i laget för hierarkin kommer automatiskt ändras i laget när en ny spelare kommer in i laget och sedan måste det vara en spelare som kommer att passa bra in i laget. Det är ju inte bara att värva någon bara för värvningens skull.

Tack för ordet!