22 januari, 2021

Fredagsinlägg

Av Håkan Jartelius

God kväll,

Den här veckan har KHK varit på Gotland i tre dagar och de kom hem med två poäng i bagaget, det skulle egentligen varit tre poäng men på förhand så är man glad om man får två poäng med sig hem, för Visby är väldigt svårspelade innanför ringmuren även om inte hallen ligger innanför muren men man kan tro det ibland, de är väldigt spelskickliga där ute. I och med att laget har varit iväg den här veckan och att jag inte kunde åka med pga coronaläget så har det blivit några extra timmar här hemma istället, det har jag utnyttjat till att möblera om i mina två akvarium, en del fiskar har fått nytt hem och en del har samma hem fast det är lite mera balans i akvarierna nu. Även om det inte har varit någon tid i arenan så har det ändå hänt lite saker inom hockeyn i KHK för dom har värvat en amerikanare vid namn Brandon McNally som är 29 år och kommer senast ifrån Odense i danska ligan, det ska bli intressant att se om han är värvad som en målgörare eller en grovjobbare framför mål. Eftersom att man hade 59 skott på mål i Visby och bara gjorde ett spelmål så behöver man nog hitta en målgörare eller grovjobbare framför mål som vågar rensa vägen framför motståndarens mål så oavsett vilket så tror jag att det kan bli bra om han trivs i miljön som resten av laget har skapat tillsammans med Eric Karlsson.

På söndag tar vi emot Skövde i våran hemmaborg och om man kollar på tabellen så ska det bli en enkel seger eftersom att Skövde ligger i nuläget sist i tabellen men jag har lärt mig att det finns inga lätt matcher i Allettan utan man måste vara fokuserad till 110% om man vill vinna matcherna annars kan motståndarna gå segrare ur matcherna. Inför varje match så går jag in med inställningen att det är Rögle eller Frölunda eller vilket annat lag som helst i SHL som står på andra sida rödlinjen och väntar på nedsläpp för jag vill inte gå in med inställningen att det kommer bli en enkel match, men som alla förstår så är det inte jag som kan påverka matchens utgång eftersom att jag inte är en av spelarna i truppen. Jag hoppas dock att spelarna har ungefär samma inställning som jag har om vi ska lyckas nå klubbens målsättning att nå Hockeyallsvenskan redan den här säsongen.

Fram till söndag så ska jag bara ta det lite lugnt och vila min kropp så även jag är redo för nedsläpp klockan fyra på söndag. I nästa veckan ska jag försöka få tag på något offer att intervjua, det kan bli en spelare, tränare eller någon annan person som är inblandad i klubben på något sätt.

Tjo och tjim på er så hörs vi.