17 januari, 2021

Positiv energi utanför hockeyn

Av Håkan Jartelius

Go kväll

Jag ska komma till hockeyn lite senare men jag börjar nästan som jag slutade förra inlägget med att jag har olika energikällor och tro det eller ej men jag har faktiskt några energikällor utanför hockeyn också och här ska jag berätta om en av dom som jag har haft hela mitt liv….. Vi har känt varandra hela livet men det är nu på senare år när vi har blivit lite äldre och kanske lite klokare och nu pratar jag inte om mig själv för jag är inte klok om ni frågar mig jag är bara lite galen. Jag pratar nämligen om en av mina kusiner som är min äldsta kusin, då behöver vi inte nämna någon ålder. Vi hade kontakt när vi var yngre men det vara bara en kontakt i släkten om man säger så men nu på senare år så har hon blivit visare och klokare än vad jag är och vi har fått bättre och bättre kontakt igenom åren, och nu är hon ett otroligt stöd här i livet och när vi träffas behöver man inte tänka på ishockeyn över huvud taget för hon är inte intresserad av sporten. Det är skönt ibland att bara koppla bort allt vad ishockeyn heter och bara tänka på någonting annat. Jag är otroligt tacksam för det fina stödet som jag får av min kusin i fjärran och här måste jag tillägga att jag har en jättebra släkt för övrigt också men vårat band är lite extra knutet. Nog skrivet om livet utanför ishockeyns ramar nu går i vi in i hockeyns lilla box igen.

Som jag skrev innan Allettan började så skulle jag inte vara orolig om vi förlorade dom två tre första matcherna i serien utan jag skulle sitta lugnt i båten om så skulle bli fallet, och mycket riktigt så inledde vi Allettan med två förluster men spelet såg bra ut trots förlusterna. Matchen i västra Blekinge blev vändningen när Nils Carnbäck gjorde det förlösande 2-3 målet när klockan stod på 59:54 och tystade hela Jössarinken. Jag såg matchen på nätet och jag kan säga till alla er som inte såg matchen att dom stängde av sändningen nästan direkt efter slutsignalen och om det var i vredesmod eller inte, det får ni avgöra själva men det tog inte många sekunder innan TV-rutan blev svart. Jag tror att det var här som segertåget började rulla ut ifrån stationen, frågan är bara hur länge det rullar men vi bara har fart och energi i spelet så kan detta tåg tas ända till den station som vi vill till och det är den stationen som det står Hockeyallsvenskan på perrongen.

Idag var det hemmamatch mot Vimmerby och det slutade med ny seger för KHK, den här gången blev resultatet 4-2 efter en stabil insats av våra spelare och det var roligt att vi fick göra det inför våran stora klack med Coronamått mätt, jag tror att det gav hemmaspelarna lite extra energi och det behövs i dagens läge.

I veckan ska grabbarna ta Gotlandsbåten till ön i öster och möta Visby/Roma men det kanske ni förstod när grabbarna ska ta Gotlandsbåten. Jag hade mer än gärna åkt med dem över för att skaffa mig lite vinterminnen från Gotland med och inte bara sommarminnen men som alla vet så blir det lite svårt att göra det av någon märklig anledning, förbannade fladdermöss där borta i Asien, men men jag får kolla på TV igen så jag kanske behöver ett ordlexikon så man fattar vad kommentatorerna säger.

Ha en trevlig avslutning på kvällen så hörs vi när vi hörs.