15 januari, 2021

Energi inom hockeyn

Av Håkan Jartelius

God eftermiddag!

När man har lite dåligt med energi så är man glad att man har sina energikällor lite här och var i livet. Jag har några olika sådana källor i mitt liv och Hockeyn är en av dom, och det är inte bara sporten i sig som ger mig energi utan den fina gemenskapen som uppstår i ett lag. Jag har många vänner inom hockeyn som numera inte huserar i NKT Arena Karlskrona längre men som jag har knutit band med under tiden som vi försökte göra vinna poäng åt Karlskrona HK. Ibland korsas våra vägar igen i olika arenor fast då vill vi helt olika saker under cirka 4,5 timmar som man är på plats i arenan och då räknar jag med förberedelserna inför matchen med. I kväll är det ett sådant tillfälle, då en mycket bra vän till mig står på andra sidan rödlinjen när pucken släpps. Jag ser mycket upp till Marcus Paulsson som människa, han är otroligt trevlig och har båda fötterna på jorden och han är bra på att pusha mig. Den enda nackdelen som är med honom i kväll är att han spelar i Mörrum.

Det blir återigen ingen lätt uppgift i kväll då KHK möter Mörrum nere i Jössarinken. Det är ju en match som ingen av lagen vill förlora, absolut inte! Ser man till tabellen så är det KHK som är mest i poängbehov, men jag kommer att vara rätt lugn även om Mörrum kommer att vinna i kväll. Det beror på att spelet inom i laget i KHK har sett bra ut i Allettan så jag vet att poängen kommer att börja trilla in på kontot snart.