10 januari, 2021

Referat från Troja-KHK

Av Håkan Jartelius

God kväll

Matchen i Ljungby slutade mycket rättvist med en hemmaseger även att KHK ledde matchen i två perioder efter ett tidigt mål av Mikael Roslund efter en framspelning av Linus Pettersson om jag kommer ihåg rätt.

Jag tycker att hemmalaget hade spelet till 75% i första perioden och att KHK hade väldigt svårt att vårda pucken, så fort vi fick tag på pucken så verkade vi vara lite stressade och slog iväg pucken väldigt snabbt. I andra perioden så hittade vi lite lugn i spelet och hade lite längre anfall och pressade ned hemmalaget i deras försvarszon men vi kom aldrig riktigt till något bra avslut. I slutet av andra perioden fick en 2+2 minutare i utvisningsbåset.

I början av tredje perioden fick hemmalaget hål på Marcus Hellgren i vårat mål som annars spelade bra, det målet var han chanslös på och sen tog väl hemmalaget kommandot i matchen igen, och började pressa på i anfallszonen. KHK’s spel verkade bli lite krampaktigt igen och när det var ungefär fem minuter kvar av tredje perioden så kunde Troja ta ledningen med 2-1 efter en felpass i våran försvarszon som ställde Marcus Hellgren helt.

Matchen slutade 2-1 och det är som sagt rättvis hemmaseger men bara om vi får några träningar till i benen under Eric’s övervakning så tror jag att vi kan rå på Nybro hemma på onsdag kväll men jag tycker ändå att det här var en match i rätt för våra killar i från staun. Vi ska ändå ha i bakhuvudet att Troja vann grundsegern i Hockeyettan Södra så vi ska inte hänga för mycket med huvudena för denna förlust. Vi får vara bittra ikväll men imorgon bitti är det time för att förbereda oss för hemmamatchen på onsdag.

Ha en fortsatt trevlig söndagskväll