6 januari, 2021

Intervju med Eric Karlsson

Av Håkan Jartelius

God dag

I går kväll så avslöjade många kvällstidningar att Mats Lusth får lämna sitt uppdrag i Karlskrona HK med omedelbar verkan och in i hetluften kastas klubbens mycket duktiga J20 tränare Eric Karlsson som nu får ta huvudansvaret för A-laget istället. Här kommer min första intervju med honom……

Hej Eric

Som jag förstår det så sitter du på bussen till Borås tillsammans med laget nu, hur känns det?
– Japp, det känns jättebra! Jag är laddad och ser fram emot att komma in i hetluften direkt.

Behövde du lång betänketid innan du tackade ja till det här uppdraget?
– Nej jag tackade ja direkt! Det är en tuff utmaning att hoppa in i laget så här sent av säsongen, med all ödmjukhet så tror jag mycket på mig själv och på det här laget.

Hur mycket koll har du på truppen?
– Jag har sett 75% av matcherna så jag har ganska bra koll, vilket givetvis är en fördel när man kastas in så här.

Vad tar du med dig till truppen?
– Jag vill först och främst skapa en öppen miljö där vi vågar att spela ut. Sedan är det en del speltaktiska delar jag vill knåpa på.

Kommer vi att märka någon skillnad på hur laget spelar redan i kväll?
– Jag har valt att inte göra några större förändringar till kvällens match, då vi inte har hunnit att träna något. Jag har gjort en liten förändring på backsidan och det är att Bäckenhag går in och spelar med Frisell. Spelmässigt hinner vi inte att peta i något speciellt till i kväll, utan att jag förväntar mig att vi har hög energi, ett jäkla go och ett hårt jobb

Kör hårt i kväll, jag tror stenhårt på dig/er!
– Tack Håkan, det uppskattas