26 november, 2020

Derbyt som fick mig att….

Av Håkan Jartelius

……börja fundera med mera. Med matchen mot Mörrum där alla spelare verkligen gav allt i varje situation i färsk minne såg jag verkligen fram emot matchen mot KRIF. I och med att Covid 19 härjar i hela Sverige så är det bland annat publikstopp i våra arenor för att försöka bromsa virusets framfart och att jag har en nästan daglig kontakt med laget eftersom en spelare jobbar med mig, och det är ganska många nya spelare i laget. På grund av det så jag har självmant tagit på mig rollen att informera truppen vilken stor betydelse KHK har våra fans och vilka matcher laget absolut inte får förlora i Hockeyettan. Föreställ er att om jag hade skrivit upp hela spelprogrammet på en tavla i omklädningsrummet så hade jag markerat matcherna mot lagen i Blekinge med rött.

Kollar man på matchen mot Mörrum så var det nog den bästa match jag har sett den här säsongen, man vann närkamper, man gav varandra understöd hela tiden, man hjälpte målvakten och man låg på sina motståndare som blodiglar så att dom tappade tålamodet. Det är precis sådana saker som man vill se i matcherna.

Med det på näthinnan och att jag informerade spelarna på nytt om hur viktig match det är mot KRIF för våra fans så var jag inte speciellt orolig för matchen igår……

Men ödet ville tydligen annorlunda igår, för jag tycker inte att vi kom upp i den nivån i spelet som vi bör ligga på och nu ska vi absolut inte förringa KRIF på något sätt. Dom lyckades att sätta P för vårat spel på ett bra sätt och då började nog våra spelare att tänka för mycket tror jag

Jag ska inte ljuga för er, jag kan säga att jag var irriterad efter matchen men samtidigt måste vi komma ihåg att detta var bara en match i serielunken och vi ligger på topp 5 i tabellen och det är det som räknas när vi räknar ihop tabellen på kvällen den 16 december. Nu gäller det bara att ladda om till matchen borta mot Halmstad i morgon…..