14 november, 2020

Getingbo

Av Håkan Jartelius

God förmiddag!

I dagens inlägg blir det först lite om mitt liv och sedan blir det lite hockey på slutet……

Jag har kommit på att jag behöver förändra några saker i livet för att jag ska må magiskt bra, just nu mår jag bra rent psykiskt i alla fall men jag vet att jag kan skruva på några saker i livet så att jag mår ännu bättre. Kollar man på min fysiska status just nu är den allt annat än magiskt bra. Det känns som att jag är 89 år, jag har ont här och var. Senaste kroppsdelen att ansluta sig till smärtligan är min högerhand och här kan jag ge er ett tips från gårdagen. Om ni tar liniment på muskeln som hör till tummen, böj inte handen inåt innan linimenten har gått in i huden så att du undviker att få liniment på handleden, om ni inte gillar en brännande känsla på handleden förstås.

Ska vi gå tillbaka mitt psykiska mående så mår jag vid tillfället men jag har små små aningar att måendet är på väg åt fel håll och jag känner att jag behöver göra några insatser för att motverka det. Det är ingenting jag kommer att hinna göra klart i år och jag kan inte skriva om det här i bloggen för då får jag förmodligen bara besvara en massa frågor som bara tar energi från mig. Nej detta får jag jobba med i det tysta ett bra tag och sedan när allt förhoppningsvis är klart så kan jag göra slag i saken.

KHK tar emot Nybro i eftermiddag och jag ser fram emot att följa Linus Pettersson lånet från Modo lite extra under matchen, han har sett bra ut på träningarna som han har hunnit med att göra med sin tillfälliga klubb. Jag tror att vi kan få en stor nytta av honom under andra halvan i Hockeyettans grundserie.

Kollar man för mycket på våran tabell så skulle man ju behöva åka till sjukhuset och hämta ut massa lugnade medel för det är ju ett riktigt getingbo i södra serien. Det är ett kvitto på att den här serien är riktigt bra och att man måste vara fokuserad i varje byte till 100 % annars går åt helvete. Tabellen kan kanske dessutom ge dom personerna som tycker att (vi) borde leka hem ettan och gå upp med detsamma i Hockeyallsvenskan en aha känsla att det kanske inte är så lätt.

Visst har (vi) ett väldigt bra lag för ettan och klubbens målsättning är solklar. Nästa säsong ska KHK vara tillbaka i Hockeyallsvenskan och målsättningen ska (vi) ha med och jobba efter den, ingen tvekan om det heller. Däremot måste vi vara ödmjuka inför uppgiften, för vi slåss med massa andra lag som har samma målsättning också och sedan vi får inte glömma bort att vi alla har gemensam motståndare i dagens samhälle och den stavas Covid 19

Förresten ett tillägg, ja jag skriver vi när jag skriver om laget men det är för att jag känner mig delaktig i laget