5 november, 2020

Paus i Hockeyettan

Av Håkan Jartelius

God förmiddag

Nu är det halvtid i ATG Hockeyettan södra och KHK är ett av topplagen och det är starkt jobbat. Visserligen har klubben en uttalad målsättning att ta sig tillbaka till Hockeyallsvenskan direkt och då ska dom naturligtvis ligga där dom gör i tabellen ingen tvekan om den saken. Dock ställer jag mig själv frågande är det så himla lätt att bara ta sig tillbaka till Hockeyallsvenskan så där? Jag svarar både ja och nej på den frågan. Om man har rätt förutsättningar så absolut ja, och då menar jag flera saker.

Kollar vi på den försäsongen som klubben fick så har klubben inte fått en lugn och stabil försäsong inte på långa vägar. Det kan vi tacka förbundet och Covid 19 för utan att gå in på det närmare. Klubben hade ett konkurshot hängande över sig under våren och sommaren, vilket gjorde att hela verksamheten fick stanna upp ett bra tag och det gjorde att klubben halkade efter duktigt på flera områden. Dock undvek klubben konkursen mycket tack vare klubbens alla otroliga supportrar som ordnade en magisk insamling på en väldigt kort tid.
Ni som läser detta inlägg kan ha med er dessa saker. När vi mötte Kristianstad i den första träningsmatchen hade våran trupp varit på is 3 gånger medans KIK hade varit på is i över en månad. Dessutom så anslöt KHK:s sista spelare sig till truppen samma vecka som seriepremiären.
Dessutom har oturen grinat klubben rakt upp i ansiktet under säsongen, jag tror att det är 4 toppspelare i ettan som klubben har varit helt överens med som av olika anledningar inte har kommit till laget.

Eftersom jag är så nära laget så tänker jag varken rosa eller risa spelarna, det får någon annan göra. Däremot tror jag att det kan finnas några växlar till i truppen när det väl behövs senare i vinter.

Med tanke på allt detta så är en placering i toppen i halvtid av grundserien väldigt bra……