20 augusti, 2023

Det blir aldrig som man har tänkt sig…

Av Håkan Jartelius

Hej på er!

Nu är jag hemma igen efter min tjänsteresa till Norge, dock lite krasslig….. Jag kände faktiskt att jag höll på att bli dålig redan en halvtimme innan min föreläsning skulle börja, jag började att få ont i hela kroppen men jag tänkte att jag är bara spänd inför min uppgift. Jag lyckades att koppla bort att jag hade ont under föreläsningen och sedan tänkte jag inte mera på det för det kom tillbaka senare på kvällen. Då blev jag varm som en kamin och blev alldeles utslagen, så morgonen när vi skulle åka hem så hoppade jag till och med över frukosten och låg kvar en halvtimma extra. Jag lyckades ta mig in i bilen och åka alla dessa tunnlar som finns i Norge, om jag hade orkat hade jag räknat men det va bara tvärglömma att räkna och koppla av på resan till Köpenhamn. Jag skulle åka via Oslo till Köpenhamn, alltså en båtresa, och jag såg fram emot att åka den här 19-timmarsresan bland Oslofjorden men det var bara att fokusera på att lägga sig och vila och sova istället, så jag kan inte säga hur vackert det var. Jag tror att jag sov 11 timmar sträck och när jag kom hem så gick jag raka vägen och lade mig i sängen så det var min resa hem.

Nu till lite den kommande säsong med KHK och tyvärr blir det lite som jag befarade i våras efter säsongen tog slut. Tyvärr verkar det vara slut på min karriär i KHK’s omklädningsrum för jag har fått till mig att laget och ledarskapet har haft möten om vilka ordningsregler de vill ha den här säsongen. De vill ha nolltolerans i omklädningsrummet och i deras korridor både på matcherna och träningarna så det betyder att jag inte kommer va där, visst det är väldigt tråkigt för mig men det är som det är, jag har alltid gillat att få känna att jag tillhör ett lag men pga vissa incidenter som jag inte varit inblandad i så har de dragit alla över en kant och tyvärr har jag hamnat i kläm. Som jag jag skrev innan, det är beklagligt att det blev så men jag kan inte göra mer än att rätta mig efter det här beslutet och försöka komma på nya vinklar för att följa laget. Det hade varit roligare att få ta det här beslutet själv att inte vara nära laget på det sättet så nu vet jag hur alla spelar som har skadat sig och fått avbryta karriärer på grund att skada men det är bara göra som alla dem och bita ihop.

Det ska faktiskt bli roligt att se hur stor nolltoleransen är från utsidan om den här nolltoleransen är så allvarlig som den låter, jag hade det här lite på känn, så jag hade redan hade ordnat nya uppgifter till mig den här säsongen. Redan efter förra säsongen så gjorde jag klart med introgruppen att jag skulle tillhöra dem den här säsongen och det är jag tacksam för att jag får fortsätta med min lilla ritual, jag väntar bara på min ny handske som Berra hockeyverkstad uppe i Kalix ska hjälpa mig att ta fram så jag kommer fortsätta att ge spelarna energi när dem går in på isen. Jag ser fram emot att vara med nytt folk och dessutom vet jag att en del av de nya spelarna i år har sett mig runt laget i NKT Arena när dem har varit här som motståndare var jag har hållit hus så det är roligt att veta att jag har spelarna i ryggen, så jag avslutar att jag har inget emot varken spelarna eller ledarna så har jag sagt det, och spelarna vill fortfarande ha med mig ut på isen vid vinster och det känns jätteroligt att veta…..

Vi hörs snart 🙂