24 april, 2023

Grattis Hästö men det uppstår många hockeyfrågor

Av Håkan Jartelius

God kväll!

I fredags så gick Hästö välförtjänt upp i högsta ligan i svensk handboll efter att ha slagit Helsingborg i kvalet. Det är bara att lyfta på hatten för den klubben för det jobbet dom har gjort i flera år är imponerade.

Det skulle vara intressant att få höra KHK:s tankar om hur dom ska jobba i sommar för att få behålla sponsorerna och i höst för att locka åskådare till NKT Arena nu när Hästö ligger i högsta serien där intresset blir automatiskt större och sponsorerna kommer att synas i nationell tv och tidningar. KHK skulle nog tjäna på att försöka att se till att så många hemmamatcher som möjligt inte krockar med Hästös matcher. Sedan så måste man nog se till att skapa en härlig inramning innan och under matcherna. Det behöver absolut inte vara påkostat, det räcker med ett magiskt intro med ljus och musik. Det sista introt som var bra enligt mig var den säsongen klubben gick upp i SHL med låten We stand together. Klubben behöver hitta den Vi mot resten känslan igen…..

Sedan är jag intresserad hur klubben jobbar med att försöka behålla dom spelarna som man vill behålla, dom behöver inte gå ut med alla detaljer med det hade varit roligt med en liten lägesrapport i alla fall. Sedan är jag nyfiken på vilken väg klubben ska ta nu? Det kanske vore bra om man satsade på ett antal spelare som kommer att bli kultbärare om några år och sedan göra en ny allvarlig satsning att gå upp i Hockeyallsvenskan när man har en jättestabil ekonomi och en enad klubb, eller ska man spänna musklerna ytterligare redan i sommar så att man kan vara med i racet på allvar med Kalmar och Väsby och någon klubb till?

Mitt liv på det personliga planet är just nu under all kritik så det får jag ta i ett annat inlägg….