27 november, 2022

Tung höst

Av Håkan Jartelius

God kväll eller God natt på er

Jag satt och kollade på SHL i torsdags i min ensamhet (positivt sett) på matchen Leksand vs Brynäs och bara försökte slappna av i mina tankar. Det gick bra ända tills det första powerbreaket i matchen, då studion kom in i sändningen igen och meddelade tv-publiken den stora tragiska nyheten om Börje Salmings bortgång. Jag tror att jag hamnade lite i chock precis som övriga Hockey världen gjorde..

Det högg till rejält i mig omedelbart och innan jag hann ens hade hunnit samla mig så agerade SHL blixtsnabbt och införde en tyst minut för Börje på alla arenor innan den andra perioden skulle börja, jag är grymt imponerad och stolt över SHL för det snabba beslutet.

Jag är fortfarande väldigt tagen över Börje Salmings bortgång men jag är glad att han slapp och lida en längre tid och jag är väldigt glad över att han fick motta stora hyllningar både i Toronto och i Stockholm medans han levde….

Jag flyg i samma plan som Börje till New York en gång för 20 år sedan och jag var väldigt sugen på att prata med honom och ta hans autograf men just då kändes det rätt att låta honom att vara privatpersonen Börje men nu ångrar jag mig

Med tanke på alla som har gått bort i min omgivning nu i höst så har jag kommit på att värdesätta mina vänner och familj och släkt otroligt sätt samtidigt som rädslan för framtiden har blivit ofantligt stor på den sista tiden. Jag vill inte förlora kontakten med dom som står mig väldigt nära med mera….

Så lova mig att va rädda om er och fortsätt att hålla kontakten med varandra vad som än händer i livet för vi vet inte vad som händer i morgon