1 oktober, 2022

Mina farhågor blev tyvärr sanna

Av Håkan Jartelius

God dag!

När KHK ledde med 4-0 efter en period i genrepet mot just Nybro, så tänkte jag att detta både inte gott inför premiären. Och det stämde mycket väl, Nybro kom ut i premiären som ett helt annat lag, visserligen så hade KHK ett väldigt bra avslut i början av första perioden, hade KHK fått utdelning där så kunde matchen sett helt annorlunda ut. Efter 1-0 till Nybro så tyckte jag att KHK inte ens var tvåa på pucken, Nybro var väldigt taggade att få spela inför sin trogna hemmapublik och det verkade som att KHK inte riktigt var där i varken första eller andra perioden. Nu måste jag tillägga att Nybro är en av dom många kandidaterna till att gå upp till Hockeyallsvenskan i vår, så visste ju att det skulle bli en tuff match där uppe i Småland, KHK vaknade till i tredje perioden och visade att dom också är en kandidat till att ta den allsvenska platsen men närmare än 3-2 kom aldrig gästerna utan Nybro kunde göra 4-2 i öppet mål.

Enligt mig så kan KHK spela bättre än var dom gjorde igår men vi får inte glömma att detta var den första matchen av säsongen och i grundserien gäller det att nå dom fem första platserna för att nå Allettan. Så alla där hemma som håller på Karlskrona ska inte börja hänga läpp redan nu, det är bara att erkänna att Nybro var det bästa laget utan tvekan igår och vi får ladda om inför hemmapremiären på fredag mot KRIF, tyvärr kan jag inte närvara på det heta derbyt för jag kan inte vara på två platser samtidigt. När matchen på fredag spelas så hoppas jag att jag är installerad på hotellet i Gävle för att närvara på ett möte med min chef på lördagen samt närvara på Brynäs hyllning av Ove Molin på lördagskvällen som jag ser fram emot väldigt mycket.

Efter att Assistansbolaget bytte chef så har jag blivit mera uppmärksammad av henne. På två månader så ska jag ha möte med henne minst tre gånger och det är intressant för mig att få bli så framhävd eller hur man säger, så det ska bli spännande att se vad det här nya samarbetet ger i slutändan. Det kan ju betyda att jag får mindre tid att lägga på ishockeyn i framtiden men det är en smäll jag är villig att ta, det här kan utveckla mig som person mera eventuellt så det gäller för mig att vara lyhörd och försöka hoppa på de nya projekten med öppet sinne.

Ett speciellt tack till Nybro IF’s säkerhetsansvarig som gjorde det möjligt för mig att gå mellan rinken och KHK’s omklädningsrum igår