5 augusti, 2022

Uppstarten

Av Håkan JarteliusGod förmiddag!

Jag lovade er läsare en intervju i dag så det var bara för mig att ge mig ut på jakt efter en spelare nu under morgonen och jag ville helst ha tag på en spelare som spelade i KHK förra säsongen också för att ha något att jämföra med. Då föll valet lite naturligt på den nuvarande lagkapten #10 Mikael Roslund som inför den förra säsongen skrev under för 2 säsonger i den orangea tröjan…. Håll till godo


Hur har din sommar varit?
– Den har varit bra, jag har hunnit att vara ett tag i våran sommarstuga och umgåtts med familjen. Sedan lyckades jag med att komma ner till Kroatien i en vecka med sambon och vänner, fast än att SAS försökte att sätta käppar i hjulen för oss.

Med lite distans nu, hur ser du på förra säsongen i sin helhet?
– Självklart så var det en besvikelse, men nu i efterhand så var det väldigt lärorikt. Jag är övertygad över att alla runt laget och hela klubben jobbar på att det ska bli ännu bättre den här säsongen.

Du var lagkapten förra säsongen, är det klart att du kommer att vara det den här säsongen med?
– Det får vi se längre fram under försäsongen……

Om man kollar på pappret så har KHK fått två signaturer som sticker ut lite extra bland fansen i alla fall i Bergström och Cruseman men vad betyder dom för laget?
– Först och främst är det två jättefina människor, sedan kommer dom att bidra med stora erfarenheter. Båda två är riktiga tävlingsmänniskor som vet vilka uppoffringar som krävs för att nå framgångar. Sedan är det en bonus att dom är bra på att spela hockey med (skratt)

Är du orolig för att dom är för upp hypade bland våra fans och media att det blir lite omedvetet lite för höga förväntningar på hela truppen?
– Nej det är bara roligt att det blir ett så stort intresse för oss.

Ni gjorde det första ispasset igår, hur känns kroppen nu?
– Det känns som att jag är några år äldre i dag men det är tur att vi har en lång försäsong….

Vilket är ditt första intryck av dom nya spelarna?
– Dom är hittagna för att dom är seriösa killar och än så länge kan jag bara hålla med.

Hur mycket det skulle betyda för dig och laget och klubben om ni lyckas att ta den hockeyallsvenska platsen i vår?
– Allt!

Tack för pratstunden, Micke och nu ska jag släppa iväg dig till helgens teambuildning 🙂