7 oktober, 2021

KHC måste hata Järvinen

Av Håkan Jartelius

God förmiddag!

Igår kväll var det äntligen hemmapremiär i NKT Arena och det var första gången som KHK som spelade i Söderettan den här omgången så man fick ha öppna dörrar på huvudentrén, vi har spelat en hel säsong i Söderettan efter det att vi åkte ur Allsvenskan på grund av ekonomiska skäl men då har vi fått ha stängd arena på grund av en fladdermus i bortre Asien.

KHK firar 20 år den här säsongen som klubb och det ska märkas under hela säsongen och det är nog den enda klubben som jag känner till som har börjat sin resa i division 3 och gått nästan spikrakt upp i SHL och sedan ner i igen i division 1. Det kan man verkligen tala om en mental bergochdalbana. Första motståndarlaget ut i NKT Arena var smålänningarna ifrån Kalmar HC.

Likväl som träningsmatchen uppe i Kalmar så var det Kalmar som hade dom klart farligaste målchanserna, puckarna bara flög runt om KHK’s mål och det var flera gånger som jag hade antecknat mål från Kalmar uppe i huvudet men både Kalmar och jag hade glömt en sak, att Järvinen stod i vårat mål denna gången med, så som i träningsmatchen i Kalmar och i båda matcherna storspelade han. Man brukar säga att idrott är orättvis ibland och igår var det verkligen orättvist och minst lika orättvist så var det underbart när det går åt det här hållet.

Slutminuterna är en historia i sig, där kan man också tala om en mental bergochdalbana, Kalmar kvitterar när det var cirka 3 minuter kvar av matchen och jag hade precis tagit mig till sarghörnan för att förbereda mig för att åka in på isen efter slutsignalen och tacka våran underbara publik, jag höll nästan i princip på att ta på mig hjälmen men det var bara att avvakta lite men KHK hade bestämt sig för att ha sista ordet i den här matchen så ungefär 90 sekunder senare fick jag börja om med min process att förbereda mig för att köra in på isen med det gjorde jag så gladeligen. Vi vann till slut matchen med 3-2 och den här segern tillägnar jag Mika Järvinen.

Våran fina publiksiffra 2377, jag kanske kan ha fel på någon enstaka siffra hit och dit innan ni börjar märka på det 🙂 gjorde att KHK hamnade på silverplats på publikintag i hela hockeysverige igår och då ska vi tillägga att det var full omgång i Hockeyallsvenskan också, ett stort tack till er som var där.


På det personliga planet måste jag bara säga en eller två saker, jag har inte bestämt mig än 🙂 Det finns en person i min omgivning som bara växer och växer i mina ögon trots att jag har känt personen i fråga i mängder av år, det är roligt att se att jag kan bli positiv överraskad på det planet också. Det är sådana här tillfällen i livet som jag behöver ha just nu. Det liksom värmer mitt lilla hjärta…….

Äsch det blev bara en sak den här gången, jag måste ju ha saker för framtida inlägg också!

Ciao ciao