12 oktober, 2020

KHK – Vimmerby

Av Håkan Jartelius

God förmiddag

Matchen mot Vimmerby i NKT Arena Karlskrona igår var nog den bästa matchen av KHK den här säsongen, visserligen har jag bara sett en bortamatch än så länge på grund av Covid 19 men om man lyssnade på när Mats Lusth talade till laget efter slutsignalen i omklädningsrummet så stärks min analys av matchen. Vi tar mycket mindre utvisningar under matchen jämfört mot dom andra matcherna, och jag tycker att vi håller Vimmerby på ett säkert avstånd från Marcus Hellgren Smed i vårt mål så dom inte kan göra några farliga avslut. Vi har kontroll på hela matchen, även om jag kom på mig själv under matchen att jag aldrig kommer att vänja mig vid det öppna spelet i ATG Hockeyettan. Dock har vi nog redan sett årets räddning i våran serie, jag fattar inte än hur Hellgren hann med att rädda med plocken för Vimmerbyspelaren stod en halvmeter från mållinjen och hela målet var nästan vidöppet. Jag hade redan noterat mål för Vimmerby men då bevisade Hellgren Smed att han är en av bästa målvakterna i ATG Hockeyettan. Vi fick också se ett grymt klassmål av tvillingarna Wahlgren som vi har lånat in från Kristianstad IK. Det är då man önskar att matchen visades av en stor tv-produktion för då hade dm här två sekvenserna fått betydligt större uppmärksamhet med all rätt…. Vi vinner matchen med 5-2

Fotograf: Stefan Andersson