9 oktober, 2020

Derby i Mörrum

Av Håkan Jartelius

God kväll eller sen eftermiddag!

Om någon timme släpps pucken i Mörrum och Covid-19 sätter stopp för mig igen att vara på plats… Det blir att följa matchen på bästa sätt hemifrån istället. Ska jag lyssna på alla som har laddat hem matcherna tidigare från ATG så har inte sändningen varit i någon vidare klass så jag är tveksam till att göra av med 120 kr för att bli galen på sändningen…. Matchen i sig borde KHK vinna utan att jag ska vara kaxig på något sätt, det har sett bra ut på träningarna men ett derby är alltid ett derby.

Matchen i onsdags blev ett litet bevis på att det är en annorlunda hockey i ATG Hockeyettan än både SHL och Hockeyallsvenskan. Det är en mycket öppnare hockey och man måste vara beredd på vad som helst där ute på isen nu, det kan bli en målchans av absolut ingenting så det gäller att inte slappna av en sekund. Gör grabbarna bara sitt jobb så kan det bli en riktigt trevlig säsong och så hoppas vi på att myndigheterna öppnar upp för publik för idrott och kulturevenemang snart igen.